Η Apple φοροδιαφεύγει νόμιμα!

Η Apple διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή ένωση και δεν υποχωρεί.

Η Apple θα επιμείνει στην έφεσή της ενάντια στην Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά δηλώνει πρόθυμη να ξεκινήσει συζητήσεις με τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται εμπορικά.

Αναλυτικά η αμερικανική εταιρία διακινεί τα προϊόντα της διαμέσου της Ιρλανδίας όπου καταβάλλει ένα μικρό ποσό φόρου κατόπιν μίας εξαιρετικά συμφέρουσας συμφωνίας με την ιρλανδική κυβέρνηση, η οποία της επέτρεψε να ελαχιστοποιήσει τη φορολογία που καταβάλλει προς την Ευρώπη.

Η Apple υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διατηρεί τα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της στην Ιρλανδία, θα έπρεπε να φορολογείται εκεί για όλες τις πωλήσεις που πραγματοποιεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, κάτι που δεν έχει βάση.

Η Ε.Ε. (Κομισιόν) διαφωνεί και δήλωσε ότι η Ιρλανδία παραβίασε τον νόμο, προσφέροντας μία τόσο χαμηλή φορολογία και ζήτησε από την Apple να επιστρέψει στην Ιρλανδία το ποσό των 13ων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο CEO της Apple έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι η Apple πληρώνει κάθε δολάριο που οφείλει και χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί φοροαποφυγής, πολιτικές μπούρδες.