Σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης παρουσιάζει η NOKIA.
H φιλανδική εταιρεία εκτός από την ανοδική και επιτυχημένη πορεία που διαγράφει στο τομέα των έξυπνων τηλεφώνων, τώρα έχει και μια νέα συμφωνία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που θα την εκτοξεύσει σε παγκόσμια επίπεδο.
Οι αμερικάνικες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν σκοπό την αναβάθμιση των δικτύων τους με σκοπό να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις τους. Έτσι οι T-mobile, Verizon, At&t κ.τ.λ. θα αρχίσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 να επενδύουν σημαντικά ποσά για εξοπλισμό πέμπτης γενιάς.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια ώρα οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών ZTE και Huawei που είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές δέχονται πιέσεις από τις ΗΠΑ λόγω πολιτικών, με αποτέλεσμα να έχει η NOKIA το πλεονέκτημα στην αγορά των ΗΠΑ.