Το μέλλον της Huawei σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Huawei σε δύσκολη και καταστροφική θέση.

Η Google διακόπτει τη συνεργασία της με τη Huawei όπως είναι γνωστό, το προεδρικό διάταγμα έφερε την καταστροφή για την κινέζικη εταιρεία στις ΗΠΑ αλλά όχι μόνο, η Huawei θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο το οποίο ίσος της κοστίσει την βιωσιμότητα της.

Η Huawei δεν θα μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να πουλάει συσκευές Android με τις υπηρεσίες του google android στο μέλλον όπως τα Google Play, Gmail, YouTube, Chrome, ούτε έχει το δικαίωμα αναβαθμίσεων ασφαλείας από την google αλλά μόνο ανεξάρτητα. Ακόμη οι υπάρχουσες συσκευές των πελατών και στα καταστήματα θα συνεχίσουν να διαθέτουν τις υπηρεσίες Google μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων και φυσικά και μετά την αγορά τους όπως και τα ενεργά Huawei που θα έχουν μια έμμεση υποστήριξη από την Huawei.

Η Κινέζικη εταιρεία λόγο του ότι το Google Android είναι ένα λειτουργικό ανοιχτού κώδικα θα μπορεί να το χρησιμοποιεί αλλά με πολλούς περιορισμούς και την απουσία των υπηρεσιών και της υποστήριξης της Google.

Η Huawei καλείτε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που θα τις κοστίσει την θέση της σε παγκόσμιο επίπεδο και ίσος και το μέλλον της στην αγορά.

Αναλυτικά να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αφορά τα Huawei Smartphone, Tablet και ρολόγια καθώς και τις συσκευές Honor που αποτελεί θυγατρική της Huawei. τέλος η Huawei δεν θα μπορεί να προμηθεύετε επεξεργαστές από την κορυφαία Qualcoomm τους snapdragon κάτι που την αναγκάζει να απευθυνθεί στην δικιά της  HiSilicon ή σε άλλους προμηθευτές εκτός των ΗΠΑ.