Νέα παράταση στην Huawei

Οι ΗΠΑ δίνουν νέα προσωρινή άδεια στην Κινέζικη εταιρεία.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου επέκτεινε την Προσωρινή Γενική Άδεια της Huawei, επιτρέποντάς της να εμπορεύεται με αμερικανικές εταιρείες μέχρι τις 15 Μαΐου. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Huawei λαμβάνει επέκταση αδείας.

Στο συνοδευτικό δελτίο τύπου, το Υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε επίσης αίτημα δημόσιας εισαγωγής για το θέμα αυτό με τις επεκτάσεις της Προσωρινής Γενικής Άδειας, καλώντας τις εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ στον τομέα των τεχνολογιών και των τηλεπικοινωνιών να μοιραστούν τις συνεισφορές τους σχετικά με το δυνητικό κόστος για τις επιχειρήσεις τους εάν οι μελλοντικές επεκτάσεις άδειας χρήσης μειωθούν, όλοι οι εμπλεκόμενες έχουν μέχρι τις 25 Μαρτίου να εκφράσουν τη γνώμη τους στο Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS) του Υπουργείου Εμπορίου.

Το δελτίο τύπου που συνοδεύει την τελευταία επέκταση άδειας χρήσης αναφέρει επίσης ότι αυτές οι αναβολές έχουν σκοπό να αφυπνίσουν στις αμερικανικές εταιρείες να βρουν εναλλακτικές λύσεις για τον εξοπλισμό, τις υπηρεσίες και το λογισμικό της Huawei.